nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Hoi, Eco Topper, we gaan weer onder zeil het Markermeer op. Eco vriendelijke reizen; Emissieloos en stikstofloos puur genieten van het zeilen met een lemsteraak en elkaars gezelschap.

Alles heeft zijn prijs!
Dus beste Eco Topper zul je de handen uit de mouwen moeten steken want het zeil zal zo snel mogelijk moeten worden bijgezet. (Zie filmpje) En dat is dan nog het makkelijkste deel want als je de uitdaging voor de volle 100% aangaat en tijd geen rol speelt dan moet de boot mogelijk eerst nog op de hand verhaald worden om weg te kunnen komen of moet er een stukje geboomd worden.
OK misschien moeten we in dat geval een beetje met onze principes schipperen en de hulp van wat fossiele paardenkrachten inroepen. Maar dan wel zo kort mogelijk.
En dan …. Eenmaal zeil gezet valt de rust en stilte ineens op want je kan op het Markermeer bij de meeste windrichtingen gelukkig nog steeds een prettige lange klap maken. Tijd om even achterover te leunen en voor wat lekkers.

Het geeft je een kik.
Elke keer weer geeft het je een kik als je al zeilend de haven in of uit kan varen. Je hebt het dan toch maar weer geflikt. Helaas lukt het niet altijd. Omwille van de veiligheid of omdat de wind niet altijd even gunstig is in combinatie met de havens die er niet echt meer op berekend zijn en het vaak ook verbieden maakt dat de motor in die gevallen toch even moet worden bijgezet.
Maar de uitdaging is er.

“De Wind en de Boot doen de rest”

De Schipper

Op de foto zie de lemsteraak LE16 die onder zeil Hoorn uit vaart. Hoorn is bij uitstek zo’n haven om ‘in the old fashioned way’ in en uit te zeilen. Als je vanaf het Paard van Marken of Volendam richting Hoorn vaart zie je van ver al het typische silhouet van de haven opdoemen en dichterbij gekomen valt direct de oude gevangenis en de Hoofdtoren met de beelden van de scheepsjongens van de Bontekoe op.

Zo ziet een zeildag er uit.
Podcasts; De Schipper vertelt ....!

De 1ste try-out van onze podcast-serie "De Schipper vertelt ....!" is 26 februari 2022 gepubliceerd. Het smaakte naar meer. De Schipper vertelt over het zeilen en varen doorspekt met anekdotes en tips & trucs. Hopelijk beleven jullie als luisteraars er net zo veel plezier aan. Laat het mij weten.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code