nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173
Beste Mensen,

zon en wind, nu al weer een maand lang en de echte zomermaanden hebben we nog voor de boeg. Hoog tijd om jullie weer even te herinneren aan een zeiltocht met de lemsteraak LE16.
Eigenlijk zouden jullie in grote getalen aan moeten monsteren want het is met deze prachtige dagen aan boord fantastisch toeven.
Al schrijvende liggen we in het haventje van de Markerwadden en kijken we uit over een in bloei staand vogellandschap. Ik blijf een spagaat maken want het is inderdaad prachtig maar gelijktijdig wordt het Markermeer steeds een beetje kleiner en is er menig kanttekening te maken..

Duurzaamheid ten top.

De afgelopen weken hebben we al menige mijlen gemaakt. Eind mei hebben we met deelnemers aan de Clipper Round The World een enerverende zeiltocht naar Volendam gemaakt.
Dat was de 1ste zeiltocht van het seizoen want door allerlei perikelen hebben voor het eerst in haar leven de LE16 pas medio mei vaarklaar kunnen maken. Wel natuurlijk na een grondige schildersbeurt bij Jachtwerf Weesp van romp en dek.

De zeiltocht was weer als vanouds. Prachtig zeilweer met een 15 – 18 knopen wind en open blauwe lucht en goed gezelschap.
Van het Paard van Marken naar Muiden was pal voor de wind waarop we naast de fok de kluiver hebben gehesen. Perfect; 6,5 knopen en prima op koers te houden.
Het enthousiasme kende geen grenzen dus we zijn gewoon op het zeil zonder hulp van de motor de haven en de sluis uiterst relaxed binnen gelopen.
Ook het afmeren bij FortH gewoon op de hand zonder motor. Het afremmen was nog een dingetje want ondergetekende had de boot weliswaar al redelijk afgestopt maar vergat al uitleggend aan de opstappers wat zij moesten doen dat het lijntje korter was dan gedacht. Die moesten we dan ook aan de dukdalf achter laten en is later door een paar man met de roeiboot opgehaald. De pikhaak kwam overigens op eigen kracht weer langszij.
Wil je het ook een keer meemaken kijk dan eco-topper-duurzaam-gekkenwerk .

Diversiteit!

Juni is/wordt een fantastische maand. Diversiteit is deze maand het thema.
Een bedrijf waar de medewerkers veel vanuit huis opereren heeft inmiddels al een MatchRace! met ons gezeild. In The MatchRace! zeilen twee lemsteraken 1 tegen 1 korte baan wedstrijden. Spectaculair, actief en gegarandeerd met een gezellige 3e helft.
Maar we gaan ook een weekeinde op pad met een ploeg die hun jarenlange vriendschap wil vieren. De heren gaan ‘s avonds in Enkhuizen natuurlijk uitgebreid eten, lekker in een hotel vlak bij de haven overnachten, douchen en ontbijten en stappen dan ‘s ochtends fris en vrolijk op een weer schone en volledig bevoorraden boot aan boord.
Een Rondje Pampus staat als middag tocht ook op het programma. Relaxed zeilen richting Paard van Marken en rond Pampus en de eilandjes voor Muiderberg. Als ze buiten het zeilen Pampus nog wil bezoeken leggen we daar gewoon aan. De virtuele ballontocht over de Amsterdamse linie is fantastisch en voor de jongste is er een leuke speurtocht.


Wist je overigens dat we ook regelmatig naar de Markerwadden varen. Vanuit Edam is het circa 11 mijl en dat is op het zeil meestal te doen en vanuit Lelystad 6 mijl. De laatste is met de lemsteraak LE16 omdat die zo lekker hard zeilt ook op het zeil appeltje eitje. Je houd dan ook meer tijd over om het eiland te verkennen.

 

Avontuurlijk Suppen op het Markermeer kan ook. De boards nemen we mee en je kunt naar keuze o.a. rond Pampus, gewoon midden op het meer of rond de eilandjes voor Muiderberg suppen.

Prachtig natuurlijk om eens met de hele familie te doen.

 

Skûtsjesilen

Altijd weer fantastisch om vanaf het water de skûtsjes op het scherpst van de snede te zien strijden.
Laat maar weten welke wedstrijden jullie willen bekijken. Meld je hier aan of lees meer over het skutsjesilenTot zover vanaf de Lemsteraak LE16.
Ik wens u allen een fantastisch zomer en veel zeilplezier.

 

Tot zover vanaf de Lemsteraak LE16.
Ik wens u allen een fantastisch zomer en veel zeilplezier.

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code