nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173
De BBC schrijft: “de dokter schrijft op-het-water therapie voor”. Verrassende voordelen heeft deze therapie. Tien jaar nadat de onderzoekers voor de eerste keer ontdekte dat “open water” goed voor ons is bewijst het concept, zo schrijven zij, een krachtig en praktisch toepasbaar hulpmiddel te zijn om mentaal gezond te blijven. Need I say more.

Het artikel vertelt het verhaal van Steve Ridholls, een ex politieagent die last heeft van angstaanvallen en PTSS. Enfin lees het hele artikel met de link onderaan.

Wij ervaren aan boord dat de hectiek van de dag automatisch wegvalt. Mee eens dat het heden ten dagen wat langer duurt dan toen, die tijd van voor die handige mobieltjes, maar nog steeds merk je aan de opstappers dat zij beroerd worden door de openheid, de dynamiek van het water en op het water zijn. Ik, de schipper, geloof er heilig in dat die dynamiek van het water in combinatie met die van de scheepsactiviteiten elkaar versterken en heilzaam zijn voor onze mentale gezondheid.

Waarom het zo belangrijk is om dit te weten?

Inmiddels zijn de stedelingen sinds 2005 (6,8 miljoen) in de meerderheid (6,5 miljoen op het platteland) en groeiende. Het moge toch duidelijk zijn dat die stedelingen redelijk vervreemd leven van de natuur. Zij vliegen hooguit met vakantie naar een vakantieadres. Vaak aan het water dat dan weer wel maar het betekent ook dat de kans groot is dat de het belang van open water zoals wij dat gelukkig nog steeds kennen van het IJsselmeer en Markermeer en het Wad voor hen minder telt. Ik moet er niet aan denken dat het water wegvalt. Voor mijn gezondheid is dat in ieder geval fnuikend.
Dus beste mensen lees het artikel en geniet van het water zo lang en zo veel als je kunt.

Lees het hele artikel van Frankie Adkins and Katherine Latham op bbc.com

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code