nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173
Ja, er zijn inderdaad zeilvakanties die corona-proof zijn.
Iedereen wil natuurlijk gezond en wel 2021 inluiden en blijven. Gelijktijdig wil iedereen deze zomer maar al te graag met vakantie maar het zou zo maar kunnen dat wij tot medio 2021 waarschijnlijk nog steeds een corona-regime zullen hebben. Hoe het regime er tegen die tijd uit ziet is niet te voorspellen. Wat te doen?

Vooralsnog gaan we er van uit dat door met name in de havens 1,5m afstand te houden en de groepsgrootte aan boord te beperken tot die van het gezamenlijke huishouden de besmettingsrisico’s laag zijn. Verder geldt natuurlijk dat je extra aandacht besteed aan de algehele hygiëne aan boord.
Als we met elkaar aan deze drie criteria kunnen voldoen dan hebben zeilvakanties een bijkomend voordeel want je bent immers vrijwel continu in gezonde frisse buitenlucht. 

Corona-proof zeilvakantie nr. 1: Flottielje-zeilen
Corona-proof zeilvakantie nr. 2: Er op uit met je eigen boot (en neem deel aan het Wad-flottielje)

  1. Flottielje-zeilen
    Je huurt een zeiljacht, je partner en kinderen monsteren aan als bemanning, sluit je aan bij ons Wad-Flottielje en jullie hebben een pracht zeilvakantie. De zeiltocht over IJsselmeer en westelijke Waddenzee wordt begeleidt door een zeer ervaren schipper dus ook als je weinig zeilervaring hebt of juist meer tips & trucs wilt leren kun je deelnemen.

    Gegarandeerd corona-proof want je bent met je eigen gezin aan boord en vanuit de flottielje-leiding wordt er op gelet dat de 1,5m afstand kan worden gerespecteerd.

  2. Er op uit met je eigen boot 
    Ligt voor de hand dat ook hier geldt dat je met je eigen gezin aan boord eigenlijk niets kan overkomen. Heb je weinig ervaring en wil je meer ervaring opdoen, tips & trucs meekrijgen en met een gezellige groep op pad gaan dan neem je gewoon deel aan ons Wad-Flottielje met eigen boot.

De Wad-Flottieljes
zijn een samenwerking tussen het Team Lemsteraak LE16 en het gerenommeerde boekingskantoor Tubber. Niet alleen verhuurt Tubber wereldwijd zeiljachten en onder de naam Euroboatcharters in Europa maar organiseren zij ook Flottieljes. Het adres om jouw zeiljacht te huren. 

Lees meer over onze Wad-Flottieljes

Corona-proof op weg
Als het corona-regime tegen die tijd nog steeds streng is dan kunnen we op voorhand met elkaar een voorraadlijst maken van noodzakelijke spullen. Ieder voor zich kan die inkopen in de eigen bekende omgeving.
In de havens hoef je dan alleen nog de noodzakelijk verse producten te kopen. 

Havens en corona
Tijdens de eerste lockdown in 2020 werd er verschillend gereageerd. Meerdere havens hadden hun diensten beperkt of restricties waaronder gesloten sanitair e.d. Later verruimde het beleid maar was er toch minder capaciteit omdat er minder schepen naast elkaar mochten liggen. Verder werden de algemene afstandsregels gevolgd maar hebben wij in de zomermaanden geen hinder ondervonden.

Meer zeilplezier
Buiten bovenstaande voorbeelden van corona-proof zeilvakanties hebben wij voor de zakelijke en vrije tijds markt nog veel meer mooie suggesties voor zeiltochten. Van een Rondje Pampus (dagdeel) of spetterende dagtocht tot een mooie mini-cruise.
De beste tip die we je op dit moment  kunnen geven is om niet te wachten tot het zover is maar nu de dag alvast te reserveren. Het zou immers zo maar kunnen zijn dat als het corona-regime iets versoepelt maar reizen naar het buitenland risicovol blijft er een stormloop ontstaat op alternatieven in Nederland.
Reserveer je nu alvast jouw datum dan betaal je bij ons alleen de reserveringskosten. De hoofdsom betaal je pas 2 weken voor afvaart.
Je loopt dus geen enkel risico.
Enfin, het is maar een idee. 

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code