nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Scheepswerf De Hoop Workum wil restaureren

Scheepstimmerwerf De Hoop in Workum is in 1694 begonnen pal naast de zeesluis. Anno 2021 wordt de scheepswerf gebruikt door ZZP’ers die de werf huren.
Maar, zodra de scheepswerf is gerestaureerd wordt weer gezocht naar een werfbaas en zal de werf weer als vanouds worden ingezet. De gedroomde werfbaas heeft vooral hart voor het oude ambacht en werkt graag zelf mee. Een groot zakelijk imperium heeft het bestuur van deze historische werf immers niet voor ogen.

Het restauratieplan ligt klaar en is goedgekeurd door de Gemeente.
Zo heeft de timmerschuur en de aanliggende woning voor de werkbaas de nodige aandacht nodig. Zo gek is dat niet want de timmerschuur staat er al sinds eind 18e eeuw.

De scheepswerf krijgt twee ton provinciale subsidie voor hun restauratieplannen. Dat is helaas niet genoeg: in totaal moet er een half miljoen euro op tafel komen om de historische plek op te knappen.

Enfin, gezocht wordt naar fondsen en subsidie-verstrekkers.

Lees meer op hun site https://werfdehoop.nl

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code