nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Het nieuwe Waddenflottielje o.l.v. de lemsteraak LE16 is in juli 2019 voor het eerst gevaren. Het was een bijzonder leuke ervaring om als platbodem-zeiler een groep jachten te mogen begeleiden over het Wad en gezien de reacties van de meevarende schippers gaan we zeker volgend jaar op herhaling.

De deelnemende flottielje schippers hebben allemaal meermalen op de Middellandse zee in flottieljes gevaren en zijn in die zin ervaringsdeskundigen. Hun reactie was eenduidig; “Het is op het Wad vele malen lastiger om te zeilen dan op de Middellandse zee. Fijn dat we iemand hebben die ons wegwijs maakt” En vanwege de natuur, zeehonden en droogvallende platen: “fantastisch dat dit in eigen land kan”. 

Eigenlijk wel logisch dat het op de Waddenzee lastiger varen is want op de Middellandse zee heb je geen sluizen, eb & vloedstroom, smalle geulen en droog vallende platen. In de getijden havens van het Wad is alleen al het vastleggen een kunst. Vergelijk het maar met een boot die in de sluis zijn tros heeft belegd en niet op tijd los krijgt.

En wat de natuur betreft; De Waddenzee is niet voor niets een door Unesco internationaal erkend Natuurgebied. Er zijn veel vogels te spotten, zeehonden en zelfs 3 bruinvissen hebben wij gezien. Prachtig als je naast je ineens een bruinvis boven water ziet lucht happen en het best wel harde geluid van het uitademen hoort.

En natuurlijk gebeurde er onderweg van alles.
Zo duurde de stremming bij Kornwerd lang maar dat bood ook de gelegenheid om met de deelnemers aan boord van de lemsteraak LE16 dicht langs de droogvallende platen te varen en zeehonden te tellen. 45 Zeehonden hebben we daar geteld. Na overleg met RWS overigens die in een rib rondvoer om iedereen te informeren. Prima werk.

Het leukste was wel dat de flottielje-leider in een drukke haven de boot van de havenmeester kon gebruiken voor het heen en weer varen tussen de deelnemende jachten en overvaren van de bemanningen. Een topper deze havenmeester.

Volgend jaar weer. Meld je aan voor onze nieuwsbrief Bloggersbank en we houden je op de hoogte.

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code