nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Wat nu? BenTiggelaar, de columnist van NRC’s economie redactie raadt het ook al aan. Ga (flottielje) zeilen want zeilen is goed voor je zo zegt hij. Het helpt om weer vertrouwen te krijgen in de kennis en vaardigheden van je medemens. Om weer gewoon een leuk gesprek te kunnen voeren met anderen en te genieten van dezelfde dingen. De natuur, het zeilen, zien hoe je kinderen zich ontwikkelen. Enfin, lees het artikel in de NRC van zondag 4 augustus 2019.

Wat het zeilen betreft refereert hij aan het flottielje zeilen met het gezin tijdens de zomervakantie.
Wat ons betreft geld het ook voor de overige perioden in het jaar.
Een zeiltocht in oktober is bijvoorbeeld prachtig. Het is waar het kan wat ruiger zijn en de dagen zijn korter maar vaak is het ook prachtig verstild weer. De kleuren op het water zijn anders en de weidsheid en rust komen juist dan goed tot hun recht.

Het mooie is dat je met zeilen automatisch mee gaat in het ritme van je omgeving, het water, de wind en golven die bepalen het ritme van de dag. Wat je doet en ervaart.

Enfin, genoeg. Gewoon eens doen.

Het hele artikel van Ben Tiggelaar vind je op https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/02/zeilen-met-sapolsky

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code