nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Wad-flottieljes blijken top vakantie voor hele gezin

Een ploeg gezellige schippers met hun gezinnen en Nederlands weer (zon, water, wind). Bezoek mooie & gezellige dorpen en geniet van de Nederlandse natuur. Dat zijn de basis ingrediënten voor deze geslaagde Wad-flottieljes . Het smaakt naar meer!

Nederlandse gezinnen met veelal ervaring met flottielje-zeilen op de Middellandse zee beleefden een pracht vakantie in eigen land. Kortere en langere zeiltochten wisselen elkaar af. Er wordt gezwommen, op het strand gelopen en leuke dorpen en stadjes waar je normaal gesproken nooit komt worden verkend.

Het varen op het Wad is voor iedereen een prachtige belevenis gebleken. Het ruime water met haar mosselpercelen dat door de droogvallende platen ineens veranderd in een wijd open landschap met vele geulen en zonnende zeehonden, onbekende ondieptes en de constant veranderende vloed- en ebstroom zijn voor het gezin fantastisch om te zien en voor de schipper een uitdaging.

De aanwezigheid van de Lemsteraak LE16 als robuuste aanvoerder van het Wad-flottielje bood vertrouwen. Zij heeft zich de afgelopen weken als flottielje-leider meermalen kunnen bewijzen. Meerdere malen heeft zij de schippers bijgestaan en een sleepje kunnen geven als hun schip motorpech had of weer vlot getrokken zoals bij één schipper die per ongeluk een boei mistte en vastliep. 
Er waren bij aanvang soms wat twijfels (bij de deelnemers) of zij wel snel genoeg zou zijn maar, ik zeg het toch maar, ondanks dat wij nimmer vol tuig hebben gevaren bleek het voor hen een hele kluif om de LE16 bij te houden.

Stavoren

mooi weer bij elkaar

Waddenhaven Texel

Achter de dijk ben je direct op het Wad

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code