nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Petitie tegen zonnepanelen voor de IJsselmeerkust

Vertegenwoordigers van organisaties en verontruste bewoners bieden komende woensdag op het Provinsjehûs commissaris van de koning Arno Brok een petitie aan. Ze keren zich daarmee tegen de plaatsing van zonnepanelen voor de IJsselmeerkust.

Ze eisen met de petitie dat provinciale staten zich actief verzetten tegen toekomstige plannen om zonnepanelen in het IJsselmeer voor de Friese kust te plaatsen en alle middelen aanwenden om deze plannen actief tegen te houden.

 De petitie wordt aangeboden door Plaatselijk Belang Hindeloopen, Plaatselijk Belang Stavoren, Stichting Gaasterlân Natuerlân, Ondernemersvereniging Workum en watersportbedrijven aan de kust. Ze willen dat het IJsselmeer blijft zoals het is.

In onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame energie op te wekken rond het IJsselmeer, door onder meer de provincie Fryslân uitgevoerd, wordt gesproken over een ruimte voor 752 hectare aan zonne-eilanden voor de Friese kust, exclusief panelen die eventueel tussen windmolens van Windpark Fryslân kunnen komen.

De bron van het artikel is de Leeuwarder Courant. Lees het hele artikel in de LC Ook Zeepost van Wouter heeft er aandacht aan besteed.

Het is natuurlijk van de gekke dat je enerzijds het IJsselmeer, de dijken en de kust rond het IJsselmeer volpropt met windmolens om dan ook nog eens het dan nog bevaarbare deel van het water oppervlak vol te proppen met zonnepanelen. Het open IJsselmeer gaat zo compleet verloren door deze onverantwoorde megalomane klimaatdrammerij van aanhangers van het neo-liberale vrije marktprincipe, in casu de aanhangers van een ouderwets centraal gestuurd verdien-model. Het zijn een paar grootverdieners waardoor de huidige gebruikers van het water het nakijken hebben. En de overheid blijft hen trouw. Blind als zij is voor de verstrekkende negatieve gevolgen voor haar burgers.

En dan hebben we het nog niet eens over het gebrek aan onderzoek en informatie naar de effecten van de zonnepanelen op het onderliggende waterleven. Het wordt er immers aardedonker en dat moet een negatief effect hebben op het leven onder de zonnepanelen.

Enfin, ik maak mij zorgen.

Podcasts; De Schipper vertelt ....!

De 1ste try-out van onze podcast-serie "De Schipper vertelt ....!" is 26 februari 2022 gepubliceerd. Het smaakte naar meer. De Schipper vertelt over het zeilen en varen doorspekt met anekdotes en tips & trucs. Hopelijk beleven jullie als luisteraars er net zo veel plezier aan. Laat het mij weten.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code