nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Ontdek het zelf en stap aan boord. Vind het mooiste ‘Buitenland’ in eigen achtertuin.

De idee dat je naar het buitenland moet om werkelijk een vakantiegevoel te krijgen is misschien toch ietwat decadent en beslist onjuist. Monster aan op een zeilboot, vaar noordwaarts over het Markermeer en IJsselmeer naar het Wad en gegarandeerd ben je binnen het uur in vakantiestemming. 
OK, het gaat op een zeilboot wat langzamer dan met het vliegtuig dus aleer je op het Wad bent ben je ook een dag verder. Maar je kan ook vanuit Makkum of Den Oever vertrekken; Dan ruik je het Wad al als je aan boord stapt.

Let op! Het varen op het Wad is wel beduidend lastiger dan op de Middellandse Zee. Dat vertellen mij flottielje-zeilers die meerdere vakanties daar hebben rondgevaren en afgelopen jaar achter mij aan het Wad zijn opgevaren. Logisch want wij hebben twee getijden per dag. Dat kennen zij op de Middellandse zee niet. Dus twee keer per dag laag water en twee keer per dag hoog water. Prachtig want je ziet om je heen zandplaten droogvallen en zeehonden zonnebaden. En met een beetje geluk zwemt een bruinvis voor de boeg.

Mini-cruise naar West Terschelling

Meezeilen a/b de lemsteraak LE16 als zij als flottieljeleider van een groep zeiljachten een rondje over het Wad maakt.

Ja ja hoor ik je denken. Je twijfelt? Probeer dan eerst eens een dag-zeiltocht. Bijvoorbeeld naar de Markerwadden. Zeker weten dat je volgende zeiltocht naar het echte Wad gaat.

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code