nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Forteiland Pampus gaat nieuwe geschiedenis schrijven

Forteiland Pampus kent een unieke geschiedenis als zelfvoorzienend militair eiland. Het bestaat nu 125 jaar en het moment om nieuwe geschiedenis te schrijven. Pampus wordt het eerste publieke erfgoed in Nederland dat zelfvoorzienend opereert, gebruikmakend van circulaire principes en zonder fossiele verbranding!

PAMPUS DUURZAAM ZELFVOORZIENEND’

Het eiland Pampus wordt het eerste zelfvoorzienende erfgoed van Nederland, dat zonder aansluiting naar de wal, al zijn bezoekers het verhaal van Pampus laat beleven. Pampus gaat een nieuw entreegebouw en een nieuw duurzaam energiesysteem ontwikkelen en neemt zo zijn verantwoordelijkheid in de energietransitie. 

Pampus zoekt voor het project Pioniers die willen bijdragen.

Lees het hele artikel op de officiële site van Pampus.
De foto toont het eiland zoals Paul de Ruiter Architects dat voor zich ziet.

Podcasts; De Schipper vertelt ....!

De 1ste try-out van onze podcast-serie "De Schipper vertelt ....!" is 26 februari 2022 gepubliceerd. Het smaakte naar meer. De Schipper vertelt over het zeilen en varen doorspekt met anekdotes en tips & trucs. Hopelijk beleven jullie als luisteraars er net zo veel plezier aan. Laat het mij weten.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code