nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

IJsselmeervereniging wil Burgermeester voor het Markermeer en IJsselmeer

Een burgemeester voor het IJsselmeergebied die de centrale regie houdt over het gebied. Die kijkt naar de samenhang van alle plannen voor dit gebied en vooral het open karakter van het IJsselmeergebied beschermt. Daarvoor pleit de IJsselmeervereniging. ‘Waar het Rijk nu aangeeft zijn sturende rol in de ruimtelijke ordening weer te willen hernemen, zou het dat zeker moeten doen voor het IJsselmeergebied’, benadrukt Benno van Tilburg, voorzitter van de IJsselmeervereniging.

Onlangs kondigde minister De Jonge ……….

Het hele artikel van Wouter van Dusseldorp is te lezen in Zeepost

Note van de schipper. De bedreigingen voor het nu nog redelijk open IJsselmeer en Markermeer zijn dermate talrijk en heftig dat het idee alle steun verdient .

Opvallend is dat er voor deze week voor het eerst in de geschiedenis een motie in de tweede kamer is ingediend door het CDA, “66, VVD en de SP die aandacht en ondersteuning vraagt voor de traditionele zeilvloot en de erkenning van de vloot als immaterieel erfgoed.

Enfin, het moge duidelijk zijn dat de schipper van de lemsteraak LE16 dit soort initiatieven van harte ondersteunt.

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code