nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Wie deze zomer nog een vaar- of zeilcursus wil volgen moet snel zijn. Volgens Nauticlink heeft de HISWA-Recron geconstateerd dat er een groeiende vraag naar zeilcursussen en vaaropleidingen is.

Reden zou zijn dat de afgelopen twee jaar er meer en meer nieuwe watersporters zich hebben gemeld. Onderzoek door Waterrecreatie Nederland en NBTC wijst uit dat er in 2021 3,4 miljoen Nederlanders zijn die de een of andere vorm van watersport bedrijven. Velen van hen zijn nieuwelingen. (Lees het hele artikel of ga naar hiswarecron.nl  voor meer informatie)

De zeilcursus aan boord van de lemsteraak LE16 noemen wij een Opfriscursus.
Aan boord van de LE16 houden wij het namelijk liefst simpel; Als je aanmonstert gaat de schipper enthousiast in op je vragen en zal hij je met heel veel plezier voorzien van handige  en praktische Tips & Trucs tot en met meer theoretische achtergrond informatie.
Als extraatje leert de schipper je maar al te graag ook een paar echte knopen die niet alleen goed vastzitten maar ook nog eens eenvoudig los zijn te krijgen.

Natuurlijk, de LE16 is een ‘platbodem’ en niet vergelijkbaar met een open boot, maar vergis je niet, zeker voor diegene die extra vertrouwen willen opbouwen en hun basisvaardigheden willen versterken leer je juist op een platbodem goed om te gaan met ‘de boot’ en de handelingen nodig voor de diverse vaar- en zeilmanoeuvres.

Up-date
Ook Varen doe je samen heeft een artikel geschreven over de groeiende populariteit van de watersport en het rapport van NBTC en Waterrecreatie Nederland
Lees het hele artikel

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

1
Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code
Hoe kan ik je helpen je zeilvaardigheid te verbeteren?