nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

“Feest op de zeilboten, want de regels voor anderhalve meter zijn niet meer van kracht op het bovendek. Zeilen op een charterschip wordt vanaf dit weekeinde gezien als sport, waardoor de anderhalve meter of een mondkapje op het dek geen vereiste meer zijn. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend.” Zo schrijft Wouter.

Zeepost van Wouter van Dusseldorp

“Einde afstandregel, maar bruine vloot blijft in gevaar” 

Het artikel maakt vooral duidelijk dat het voor vele schippers een zwaar jaar is en ondanks deze verruiming er velen in de chartervloot het mogelijk niet redden.

Voor ons op de lemsteraak LE16 biedt het einde van de 1,5m regel echter voor de tweede helft van het seizoen in ieder geval soelaas. We zeilen immers vooral dagtochten en dan speelt het zich allemaal aan dek af.
Toch blijven we alert en maken we op voorhand met de gastheer afspraken voor het gebruik van het benedendeks verblijf want daar gelden de regels vanwege het besmettingsgevaar nog immer.

Gelukkig kunnen de schootlieren ieder door 1 persoon worden bediend en staan zij circa 1,5 meter uit elkaar dus de zeilen kunnen nog immer netjes worden getrimd. Het schouderkloppen en ‘huggen’ om elkaar te prijzen voor het harde werk aan de lieren laten we dezer dagen nog even achterwegen.

Mede vanwege de overheidsmaatregelen die 16 maart werden aangekondigd hebben we het flottieljezeilen uitgebreid. De hele maand juli plus 1ste week van augustus varen we als flottielje leider van het Wadflottielje het water bruin op IJsselmeer en Waddenzee. 

Podcasts; De Schipper vertelt ....!

De 1ste try-out van onze podcast-serie "De Schipper vertelt ....!" is 26 februari 2022 gepubliceerd. Het smaakte naar meer. De Schipper vertelt over het zeilen en varen doorspekt met anekdotes en tips & trucs. Hopelijk beleven jullie als luisteraars er net zo veel plezier aan. Laat het mij weten.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code