nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

“Feest op de zeilboten, want de regels voor anderhalve meter zijn niet meer van kracht op het bovendek. Zeilen op een charterschip wordt vanaf dit weekeinde gezien als sport, waardoor de anderhalve meter of een mondkapje op het dek geen vereiste meer zijn. Dat maakte het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend.” Zo schrijft Wouter.

Zeepost van Wouter van Dusseldorp

“Einde afstandregel, maar bruine vloot blijft in gevaar” 

Het artikel maakt vooral duidelijk dat het voor vele schippers een zwaar jaar is en ondanks deze verruiming er velen in de chartervloot het mogelijk niet redden.

Voor ons op de lemsteraak LE16 biedt het einde van de 1,5m regel echter voor de tweede helft van het seizoen in ieder geval soelaas. We zeilen immers vooral dagtochten en dan speelt het zich allemaal aan dek af.
Toch blijven we alert en maken we op voorhand met de gastheer afspraken voor het gebruik van het benedendeks verblijf want daar gelden de regels vanwege het besmettingsgevaar nog immer.

Gelukkig kunnen de schootlieren ieder door 1 persoon worden bediend en staan zij circa 1,5 meter uit elkaar dus de zeilen kunnen nog immer netjes worden getrimd. Het schouderkloppen en ‘huggen’ om elkaar te prijzen voor het harde werk aan de lieren laten we dezer dagen nog even achterwegen.

Mede vanwege de overheidsmaatregelen die 16 maart werden aangekondigd hebben we het flottieljezeilen uitgebreid. De hele maand juli plus 1ste week van augustus varen we als flottielje leider van het Wadflottielje het water bruin op IJsselmeer en Waddenzee. 

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code