nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

David Crosby (- Stills, Nash & Young) is een echte bootjesman

lees ik net in de Scheepspost van Wouter. David Crosby’s muze was de Alden schoener Mayan (bj 1947). Hij heeft het schip 45 jaar gevaren.

Het hele verhaal vertelt Crosby in itBoat en het is een mooi verhaal van een gepassioneerde bootjesman. Zijn liefde voor het zeilen begint op 11 jarige leeftijd als zijn ouders hem een ‘schop onder zijn kont’ geven en hem naar de Sea Shell Association sailing school in Santa Barbara California sturen. Als klein jongetje had hij direct het gevoel dat hij op bekend terrein was en werd hij zoals hij zelf zegt een zeiler met een roeping. In zijn lied “Deja Vu” komt dat tot uiting.

Met zijn bijbootje voer hij als klein jongetje in de haven en 1 schip bleef zijn aandacht trekken. Een houten schoener ontworpen door John Olden, een grote Amerikaanse jachtarchitect. Later in 1967 kocht hij met geleend geld zijn Alden schoener Mayan.

Het is een mooi verhaal van een man die 45 jaar met zijn Alden schoener Mayan heeft gevaren. De boot is aan het einde van zijn leven nog door hem zelf aan een andere liefhebber verkocht die het schip nog steeds in Noord California vaart.
Lees het hele verhaal in: itBoat
Met dank aan Scheepspost

Voor de jongere zeilers; Crosby is een rocklegende en o.a. bekend van de band Crosby, Stills, Nash & Young en Byrd

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code