nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Calamiteiten voor de Nederlandse kust & Wadden nemen toe!

De bouw van windparken in de Noordzee heeft een ongewenst neveneffect, voorziet ook Kustwacht-directeur Ronald Blok: ,,De kans op calamiteiten neemt toe.”

Door de windmolenparken wordt een snelweg met 10 rijbanen teruggebracht tot een provinciale weg en dat leidt onherroepelijk tot calamiteiten die de Nederlandse stranden (kust) en waddeneilanden bedreigen.

Note van de Schipper; Een vliegveld in de Noordzee maakt het probleem nog groter. Ik stel mij voor dat de hoge windmolens in ieder geval op grote afstand moeten blijven van de landingsbanen. Vaar je met een mast hoger dan 20 meter dan moet je immers al toestemming van Schiphol krijgen. Laat staan als je mast 110 – 200meter hoog is zoals de tiphoogten van de windmolens.

Bottom-line is dat er mogelijk meer rampen  boven de waddeneilanden zullen plaatsvinden. De container-ramp in januari 2019 laat zien dat het voor het kwetsbare Unesco natuurgebied de Wadden en de wadden-eilanden geen prettig vooruitzicht is.

Podcasts; De Schipper vertelt ....!

De 1ste try-out van onze podcast-serie "De Schipper vertelt ....!" is 26 februari 2022 gepubliceerd. Het smaakte naar meer. De Schipper vertelt over het zeilen en varen doorspekt met anekdotes en tips & trucs. Hopelijk beleven jullie als luisteraars er net zo veel plezier aan. Laat het mij weten.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code