nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Waar zijn de vissen van de Waddenzee gebleven

Waar zijn de vissen in de Waddenzee gebleven? Zijn het de 15.000 zeehonden, is het de visserij, de watertemperatuur die stijgt of de afsluitdijk?

Nieuwsuur heeft er aandacht aan besteed. 90% Van de vis is in de afgelopen 5 decennia verdwenen en dat is opmerkelijk veel.

Het lijkt er op dat de afsluitdijk de grote boosdoener is. De trekvis kan immers niet tussen het brakke en zoete water van het IJsselmeer en het zoute water van de Waddenzee heen en weer zwemmen. Dat wordt over een jaar anders als de vismigratie rivier bij Kornwerd operationeel is.

De zeehonden halen hun vis uit de Noordzee en dat heeft geen effect op de visstand in de Waddenzee. Mogelijk dat de visserij voor bepaalde soorten te groot is. 60 Kotters vissen dagelijks op het Wad. Enfin, speel de uitzending van Nieuwsuur van 1 mei 2021 hier af

Podcasts; De Schipper vertelt ....!

De 1ste try-out van onze podcast-serie "De Schipper vertelt ....!" is 26 februari 2022 gepubliceerd. Het smaakte naar meer. De Schipper vertelt over het zeilen en varen doorspekt met anekdotes en tips & trucs. Hopelijk beleven jullie als luisteraars er net zo veel plezier aan. Laat het mij weten.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code