nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Rooie Gerrit legendarisch

Rooie Gerrit maakte tijdens de prijsuitreiking van de 35ste Pieperrace (Volendam) bekend dat hij na 35 jaar uit het organisatiecomité stapt. 

Hij was al in de jaren zeventig de vertegenwoordiger bij uitstek van het oude zeilers-ambacht of moet ik zeggen het schippers-ambacht.

We hebben in die tijd veel met elkaar op-gezeild. Het palaver vond toen veelal in het café plaats want een stevige borrel voor vertrek werd niet geschuwd. Zeilend de haven uit vormde dan ook geen probleem meer en was eerder normaal dan uitzondering.

Tot op de dag van vandaag zeilt hij nog steeds in de oude traditie vanuit zijn woonplaats Weesp.
Wij liggen ten zuiden van de Groote Zeesluis voor de brug dus de Jakobsschelp moet ons passeren. De mast ligt dan plat om onder de bruggen door te kunnen. De mast wordt nog immer handmatig gestreken en omhoog getrokken. 

De Pieperrace vond voor ons steeds te “vroeg” plaats waardoor we alleen in den beginne van de partij waren.
Toch uit respect voor zijn enorme bijdrage en de iconische figuur Rooie Gerrit kon zijn aankondiging van vertrek niet ongemerkt en onvermeld blijven.

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code