nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Kerst en Nieuwjaars Dromen

Jullie zijn ongetwijfeld allemaal al in een kerststemming en druk met de voorbereidingen voor een gezellig kerst. Wij zijn de Kerstdagen traditiegetrouw volop in familiesferen en ik heb mij voorgenomen zo min mogelijk over bootjes te praten want jullie weten dat deze schipper er met gemak de hele avond mee kan vullen en dat hebben zij al die jaren geweten. Gelukkig hebben we entre nous gespreksstof te over en wordt dat rijkelijk gelardeerd met de nodige kwinkslagen die enkele van de familieleden ruimschoots op voorraad hebben. We komen de dagen wel door.
Na de Kerstdagen volgt dan een rustige week met tijd voor mooie dromen over het nieuwe spetterende jaar dat we voor de boeg hebben. En beste mensen vergeet nou even al die vaak praktische voornemens voor het nieuwe jaar. Natuurlijk zij zijn stuk voor stuk de moeite van het opvolgen waard maar droom vooral mooie dromen want, vrij vertaald naar Toon Tellegen’s*: je kunt alles dromen wat je maar dromen wilt.

Mijn wens voor jullie is dat al die mooie dromen mogen uitkomen. Het wordt dan voor iedereen vanzelf een fantastisch en spetterend 2024.
Olaf

Om een beetje in de stemming te komen voor alle onderhoudsklussen heeft deze schipper eerst maar eens een nieuw blok gemaakt.
Het is het blok waar de dirk en de vallen voor de broodwinner doorlopen en daarmee het blok dat het hoogst in de mast hangt. Je ziet het dus nooit. Vandaar deze foto.

Toon Tellegen schrijft in zijn boek; ‘Waar gaan we eigenlijk heen” over de eekhoorn en de mier die, ik citeer, verstrikt raken in een gesprek over iets en niets, over oneindigheid en over dat je alles kunt denken wat je maar denken wilt. ‘Alleen elkaar wegdenken kunnen we niet. Alles kan, maar dat niet.’

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code