nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Nu wordt het gevaarlijk! Althans als wij er een politiek verhaal van zouden maken. Dat doen wij niet. Duurzaamheid houd ons wel bezig maar onze grondhouding is in deze nogal pragmatisch.

Het lijkt mij dat we met alle kennis van nu wel weten dat het zinvol is om je bewust te zijn van het effect van ons doen en laten op deze aardbol.
Nu is het voor ons makkelijk om dat te zeggen want een evenement waar het vehikel onze zeilboot is heeft per definitie al een groot voordeel. Je belangrijkste component en energie-leverancier is immers de wind.
Je kunt veel over de wind zeggen want soms blaast hij veel te hard en soms helemaal niet. Voor de wind is tijd een abstract begrip en regelmatig moet je voor hem je koers aanpassen maar duurzaam is de wind zeker.

Zo’n zeil-evenement met de Lemsteraak LE16 biedt de volgende duurzaamheid-voordelen:

  • Gratis windenergie; Wordt door onze lemsteraak LE16 omgezet in voorwaartse snelheid
  • Motor; Wordt niet gebruikt tenzij het nodig is voor de veiligheid en/of de wet anders voorschrijft en/of u, de klant, anders besluit
  • Eten; Liefst lokaal geproduceerd en/of biologisch
  • Drank; sapjes en melk van een biologische producerende producent

Goed, het eerste grote voordeel hebben wij dus so-wie-so al te pakken;
Zeilen is en blijft immers duurzaam. Dat staat buiten kijf.
De vraag is dan hoe lang wij de motor nog gebruiken om de haven in en uit te komen of ergens naar toe te varen.

Put your money where your mouth is.

Om jullie duurzaamheid-wensen een handje te helpen is er de ECO-trip waar je je eigen korting bepaald met meer of minder motor-uren. Daarover volgende keer meer.

Eten & Drinken.
Ook zo iets waar je heel erg duurzaam en biologisch mee kunt zijn. We hebben er ervaring mee want een goede vriend van ons heeft jaren terug al een biologisch dynamisch tuinbouw-bedrijf opgezet. Hij was een van de eerste. We hebben daar in die tijd hard aan meegewerkt en later zelf de eerste shiitake, bruinkappen en stropharia op biologische wijze geteeld. En met groot succes mag ik zeggen. Maar dat terzijde.
Nu, aan boord van de lemsteraak LE16 kunnen we desgevraagd lokaal geproduceerde biologische producten serveren.

Zo staat verderop langs de Vecht de biologische Boerderij Griffioen die kaas, worst en vlees produceert.
Ook het bier kan biologische zijn want er is in Weesp een bierbrouwer die biologisch bier produceert.
De biologische wijn wordt echter niet lokaal geproduceerd.
Als  wij op weg zijn naar Muiden kunnen wij bij Organics in Laren praktisch alles halen voor een lekkere lunch of iets lekkers bij de borrel.
Onze echt ambachtelijke bakker Wassenaar in Blaricum maakt een pain de campagne waar je niets bij nodig hebt. Desembrood op zijn best (zonder toegevoegde suikers!).
De koffie halen we bij de Golden Coffee Box die op haar beurt ook bonen heeft die hij rechtstreeks van biologisch telende koffieplantages laat komen. De bonen branden zij in eigen huis.

Drinken.
Hier schuilt een groot gevaar. Het is o zo makkelijk de gebruikelijke softdrinks te serveren. Het is waar dat doen wij meestal. Maar hoe mooi zou het zijn als jullie specifiek vragen naar sapjes die duurzaam zijn en gezond natuurlijk. Dan kunnen wij de ingrediënten inkopen en aan boord er iets lekkers van maken.

Tot slot.
De eerlijkheid gebied te zeggen dat wij allereerst naar de kwaliteit van de ingrediënten kijken en derhalve niet persé biologisch (dynamisch) inkopen.
Ook wij hebben een duwtje in de rug nodig. In potentie zijn de kennis & leveranciers aanwezig dus maak uw duurzaamheid-wens kenbaar. We zullen er met plezier gevolg aan geven.

Note:
Helaas is het zo dat uw duurzaamheid-wensen gevolgen kunnen hebben voor de kosten van het evenement.

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code