nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Dit jaar gaan de skûtsjes 2 weken lang weer volop de strijd aan. Het zijn altijd bijzondere wedstrijden. De skûtsjes zijn razendsnel, best wat overtuigd en hun schippers gaan tot het uiterste waardoor er bij veel wind nog wel eens een bootje omslaat of een aanvaring niet kan worden vermeden.

Omslaan? Aanvaring?

Je fronst daarbij misschien je wenkbrauwen want zeilen is toch een sport voor heren? Bedenk dan wel dat de wedstrijdbaan vergelijkbaar is met die van de Formule1 racewagens. De wedstrijden worden op die van Stavoren en Lemmer na op de Friese meren gevaren. De Friese meren zijn op zich relatief klein voor deze skûtsjes van 20meter. De standaard wedstrijdbaan kan daardoor vaak niet worden uitgelegd. Bij Grou bijvoorbeeld varen zij van de Paenster Ee naar het Pikmeer en terug door een smalle vaart van amper 60meter breed. Als er gelaveerd moet worden weet je het wel. Dat is geen sinecure en een ongelukje zit dan in een heel klein hoekje.

Ga mee!

De Lemsteraak gaat dit jaar voor dit unieke en gezellige spektakel weer richting Friesland. Je kunt meevaren vanuit Muiden naar Friesland of voor een dag een plekje aan boord te boeken. Aan boord zijn wij overigens met maximaal 12 gasten en wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Op de wal en rondom op het water is het beduidend drukker. Toeschouwers zijn in grote getale aanwezig en op het water is het vaak een geordende heksenketel want iedere schipper zoekt een mooi plekje langs de wedstrijdbaan. 

Wedstrijddata

De 1ste wedstrijd is op zaterdag 30 juli in Grou en de laatste wedstrijd is vrijdag 12 augustus op het Sneekermeer. De wedstrijdserie bestaat uit 11 wedstrijden die ieder vanuit een andere plaats worden worden gezeild.

Zoek je specifieke informatie over de wedstrijden en skûtsjes ga dan naar  www.skutsjesilen.nl 
Meer informatie over het meevaren aan boord van de lemsteraak LE16 vind je op https://www.le16.nl/tour/ga-je-mee-skutsjesilen-kijken/

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code