nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Waternet plaatst grote pompen vanwege droogte bij Muiderslot.

Waternet heeft noordelijke van het Muiderslot twee grote pompen geplaatst om de droogte voor het achterland dragelijk te maken. De pompen spuien via de vestinggracht het water in de Vecht

Een zomervakantie met alleen maar zon, heerlijke temperaturen en droge dagen is natuurlijk fantastisch voor de zeilers, andere watersporters en het overige recreërende walvolk. Edoch helaas geldt dat niet voor de flora en fauna, constructies langs en op het water, de binnenvaart e.a. die het moeten hebben van normale waterstanden.

Waternet heeft een oplossing bedacht door noordelijk van het Muiderslot twee pompen te plaatsen die het water van het Markermeer in de vestinggracht pompen.  De pompen hebben een debiet van 6kuub per seconde. Waternet laat de pompen de komende weken gezamenlijk tussen de 6 en 9 kuub spuiten.

Hart van Nederland, 16 aug 2022, interviews vanwege de geplaatste pompen

De vaarweg naar Naarden vesting sluit aan op de Vestinggracht aan de oostzijde van Muiden. Aan de zuidzijde van Muiden is de Keetpoortsluis/brug te vinden en sluit de vestinggracht aan op de Vecht. Laat dat nou precies bij/naast de ligplaats van onze lemsteraak LE16 zijn! En dus mijn 5 seconde of fame want mij werd zowaar onder het oog van de camera een vraag gesteld.
Via de Vecht stroomt het water richting zuiden. 
De Keetpoortsluis is nu vanwege deze situatie tijdelijk gestremd. Naarden vesting is alleen via de zuidelijke route over het water te bereiken.

Dwarsstroom!

Houdt daar rekening met de dwarsstroom. Als het water daar daadwerkelijk met 1,5kn uitstroomt ga je het zeker merken. Niet dat die nu zo extreem sterk is maar je verwacht het simpelweg niet en als je dan net te dicht langs een ander of een steiger vaart of je sleepje dwars uitgaat kan het een hoop ongemak geven.

Naast de Keetpoortsluis ligt de lemsteraak LE16

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code