nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Lemsteraak LE16

LE16 staat voor Lemmer16.
Het refereert aan de plaats Lemmer waar de aken van origine het eerst zijn gebouwd. 
Nummer 16 staat in ons geval voor de lengte van het schip en herinnert mij aan een geweldige tijd met mijn eerste boot de 16m2 “Soesah”.

De LE16 is een prachtige snelle lemsteraak van 16,5m met de lay-out van de visserman. Ruim, functioneel, no nonsens en juist daardoor heeft zij een geweldige stoere en toch chique uitstraling. En natuurlijk is zij benedendeks van alle gemakken voorzien.

Het is het ideale schip voor de zeil- en natuurliefhebber, familie-, vrienden- en bedrijventeams.

SchipLE16 (Adelaar)
TypeLemsteraak LE16
SchippersOlaf & Marja
LE16 huren?#LE16-huren

Prachtvan een lemsteraak, dat is de LE16 zonder twijfel.

Zij is in 2001 te water gelaten, ontworpen door Hoek Design en gebouwd bij SRF in Harlingen. Hoek Design heeft een fantastisch mooie, stoere romp getekend met een prachtig snel zeilplan. Alle verhoudingen kloppen. Zij is snel, robuust en toch gracieus. Zelf hebben wij het dekplan geschetst want wij wilden een schip zonder tierelantijnen die de geest en functionaliteit van de vissenmannen van weleer uitstraalt.
Bij SRF heeft meester bouwer Arnold Amels een top prestatie geleverd.

In de ruime kuip is het veilig toeven. Vanuit de kuip wordt het trim-werk gedaan m.b.v. schootlieren die, en dat is best bijzonder, voor een betere ergonomie horizontaal zijn opgesteld.  

Enfin, zoals gezegd, zij is het ideale schip voor de zeil- en natuurliefhebber, familie-, vrienden- en bedrijventeams.

SchipperOlaf & Marja varen al decennia rond, vooral op IJsselmeer, in Friesland, Zeeland en op het Wad. Hij praat graag over ‘bootjes’, boottrim, wedstrijdzeilen, waarom lemsteraken en al die andere traditionele schepen zijn zoals zij zijn, de natuur en de omgeving, de paling en al wat er gaande is op en rond het water.
Het liefst zeilt hij in de traditie van het pure zeil- en vaarwerk van vroeger. De Strontrace & het Beurtveer zijn daar pracht voorbeelden van.

Adelaar staat symbool voor de LE16. De kenmerkende kop van de adelaar (of arend, zo je wilt) is gegraveerd in de lierkoppen. Er is enorm veel over deze prachtige vogels te vertellen Voor mij komt dat alles tezamen in het beeld van een adelaar die de zon tegemoet vliegt met de voice-over die zegt; “De adelaar is het enige dier op aarde dat tegen de zon in kan kijken“.

De Lemsteraak LE16 is te huur

Zeilen Zonder Zorgen met een prachtige lemsteraak
Specificatie
Dek lay-out
Thuishaven

 

Basisgegevens Benedendeks Overig
Type schip: Lemsteraak Stahoogte (1,96m) Ruime kuip (kind vriendelijk)
Lay-out: Visserman 1 x toilet  
LxBxD= 16,5 x 5,3 x 1,25m. Wastafel + douche Gesproken talen crew.
196m2 (grootzeil, fok, kluiver) Stromend water Moedertaal: Nederlands
33 ton Centrale verwarming Overige talen: Duits & Engels
Bouwjaar 2001 Koeling    
maximaal 12 gasten Elektrische kookplaat  
Theoretische
rompsnelheid 11Kn
Magnetron  
Ontw: Hoek Naval Architects Bakplaten (Buiten)  
Bouw: SRF Comfortabel zitgedeelte  
Afbouw: Olaf (de schipper) Audio  

 

De thuishaven van de LE16 is Jachthaven FortH te Muiden. Muiden zelf is een pracht stadje met haar beroemde Muiderslot en gezellige kleine centrum rond de Grote Zeesluis.
Voor Muiden liggen een paar eilandjes en natuurlijk Pampuseiland en je kan vanuit Muiden prachtige dagtochten maken. Langs de Noord Hollandse kust en het Paard van Marken vaar je zo naar Volendam, Hoorn, Marken of we gaan bakboord uit rechtstreeks naar Durgerdam en Amsterdam!

Pal naast de vaste ligplaats van onze lemsteraak de LE16 is het oude munitiedepot van de Amsterdamse waterlinie. Het is nu onderdeel van het in 2023 nieuw gebouwde restaurant FortH (met terras)

Filmpjes

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code