nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173
Nieuw voor Nederland. 
De Lemsteraak LE16 gaat het flottielje van Tubber begeleiden. De route gaat deels over het Wad.

Geweldig leuk om te doen natuurlijk en best wel bijzonder. Helemaal omdat het flottielje zal bestaan uit scherpe jachten met een diepgang tot circa 1,80m. Droogvallen staat dan ook niet op het programma. Wel zijn Terschelling, Harlingen en Texel in de routing opgenomen maar ook enkele plaatsen aan het IJsselmeer.

De schippers van de scherpe jachten hebben hun schip gehuurd bij Tubber . Hun bemanning zal voornamelijk bestaan uit gezins- en familieleden. Natuurlijk wordt er veel gezeild maar er zal ook volop gelegenheid zijn om met je de hele bemanning aan de wal te vermaken en de havens te verkennen.

In een flottielje varen is zeker op het Wad een aanrader. Het Wad is immers juist zo bijzonder vanwege haar dubbele getij en de vele ondiepe geulen en droogvallende platen. Best handig als er iemand in de buurt is die de weg kent. Het Wad heeft een enorme rijke echte natuur. Symbool voor het Wad zijn de vele zeehonden die o.a. op platen liggen waar je langsvaart.

Zeilen Zonder Zorgen
Als je kunt varen maar net even dat extra steuntje in de rug wilt hebben om zorgeloos te kunnen genieten van de zeiltocht dan is een flottielje een uitkomst.
Aan boord van de LE16 is er iedere morgen een schipperspalaver waar de route van de dag in detail en op hoofdlijnen die van de volgende wordt besproken. Zo ben je altijd goed voorbereid.

De havens die het flottielje in ieder geval bezoekt zijn:
Makkum, Harlingen, West-Terschelling, Oudeschild (Texel)

Je kunt via Tubber nog een schip huren en meevaren!
informatie aanvragen

De Schipper (van de Lemsteraak LE16) vertelt is een reeks podcasts over allerlei onderwerpen die iets met varen of zeilen op de Nederlandse wateren te maken hebben.
En passant pik je tips & trucs op over het zeilen en varen of waar je op moet letten als je bijvoorbeeld bepaalde havens aanloopt.
Enfin, hopelijk luisteren jullie met veel plezier en helpt het jullie om met nog meer plezier met jullie eigen boot er op uit te gaan. Laat het mij weten en schroom niet de Schipper vragen te stellen.
Je krijgt rechtstreeks antwoord en natuurlijk zal de schipper daar in de eerst volgende podcast met plezier uitgebreid aandacht aan besteden.

Aanmelden

Bloggersbank Nieuws

De nieuwsbrief van de Lemsteraak LE16 & haar schipper.

Met informatie over Zakelijk Zeilen of Zeilen Zonder Zorgen in je vrije tijd.
Berichten, verhalen en nieuws dat iets te maken heeft met het schip, het vaarwater, zeilen, jullie de opstappers en meer.

Het zou fantastisch zijn als jullie vragen of suggesties hebben voor een artikel. Misschien willen jullie zelfs zelf iets schrijven. Laat het weten of maak een account aan.

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code