nlAdvies nodig? +31 (0)6 51525173

Flottieljezeilen: met eigen boot of gehuurd zeiljacht!

Flottieljezeilen in Nederland
Gezelligheid & plezier voor het hele gezin en leerzaam voor de schipper

Flottielje zeilen in Nederland

Vaar mee met je eigen boot of met een gehuurd zeiljacht. 
In samenwerking met Euroboatcharter/Tubber die over de hele wereld flottieljes organiseert bieden wij in ons eigen Nederland prachtige Wad-flottieljes aan. De zeiltocht wordt bepaald door wind en golven en voert je bij goede wind over IJsselmeer en het westelijk deel van de Waddenzee

Ontdek de schoonheid van Nederland tijdens onze IJsselmeer & Waddenzee flottielje zeilvakantie!
De havens die op de route van het Wad-flottielje liggen en afhankelijk van de wind worden bezocht zijn bijvoorbeeld West-Terschelling, Oude Schild (Texel), Den Helder, Den Oever, Stavoren, Makkum, Medemblik en Enkhuizen.

Waarom een flottielje in Nederland?

Het bijzonder aan deze Wad-flottieljes is dat je in Nederland 2 x eb en vloed op een dag hebt en dat we op zoet en zout water varen. Je krijgt te maken met stroom, brug- en sluis passages, ondieptes en ook het afmeren in getijden havens. Hierdoor is het een zeer gevarieerde en leerzame zeiltocht. Veel van onze gasten hebben in flottielje-verband menig mijl afgelegd op de Middellandse zee, maar nog nooit eerder een rak op de Waddenzee gemaakt. Jammer want het IJsselmeer en de Waddenzee zijn inderdaad een uitdagend vaargebied, maar in flottielje verband kun je met de steun van de ervaren schipper die deze Wad-flottieljes met zijn lemsteraak begeleidt hier veilig kennis mee maken.

Natuurlijk wisselen langere en kortere zeildagen elkaar af en is er ruimte en tijd voor zwemmen, het verkennen van de plaatsjes die wij aandoen.

Dat maakt dat het flottielje voor het hele gezin een prachtervaring is..

Afvaart-locatie

Lemmer

Eindbestemming

Lemmer

Duur

6 dagen: vrijdag (17:00 uur) tot donderdag einde dag

Flottieljeleider

de mooiste lemmeraak

Olaf vaart met de lemsteraak LE16. 

Deze prachtige lemsteraak behoort tot de VA-klassen en heeft de lay-out van de visserman.

Ideaal om ’s ochtends met elkaar aan boord het palaver te houden.

Lees meer….

Boeken & informatie

Wil je een zeiljacht huren ga dan naar https://www.tubber.com/nl/flotillas/nederland/
of
Heb je een eigen zeilboot en wil je meevaren boek dan hier
of
bel 1-op-1 met de flottielje-leider, telefoonnummer 06 51525173 of mail naar olaf@LE16.nl

Wat gaan we doen?

De flottieljeleider, Olaf zal met zijn authentieke Lemsteraak de leiding nemen. Niets is mooier dan een zeilende Lemsteraak te zien op het water waar deze voor ontworpen is. We zullen in eerste instantie op het Ijsselmeer blijven en waarschijnlijk een oversteek maken naar Enkhuizen of Medemblik, onze eerste bestemming.

Iedere ochtend is er het gezamenlijke palaver waar de route wordt doorgesproken, het weerbericht en al datgene dat relevant is zodat iedereen er een top zeildag van kan maken.

Olaf is een enthousiaste zeiler met ruime ervaring die je graag ook tips & trucs aanreikt.

Welke zeilervaring heb ik nodig voor flottielje zeilen in Nederland?

In Nederland die je in het bezit van een vaarbewijs te zijn wanneer het jacht groter is dan 15 meter of sneller gaat dan 20 km/u. Zit je hieronder, dan kun je zonder vaarbewijs genieten op het water. Als je een boot huurt houdt er dan rekening mee dat bepaalde verhuurders wél vragen om een vaarbewijs of zeilcertificaat.

Locatie(s)

Zeilen via Enkhuizen

Enkhuizen is een van de grotere plaatsen gelegen aan het IJsselmeer en deelt dezelfde charme als Hoorn aan het Markermeer. Door de grote bloeiperiode in de 17de eeuw, Enkhuizen stond bekend als dé haringstad van de Zuiderzee, is er veel architectuur van die tijd te vinden. Dus de plaats leent zich perfect voor een leuke wandeling, het is net een openluchtmuseum! Dit maakt Enkhuizen een van de mooiere plekken tijdens het flottielje zeilen in Nederland 🙂

Leuke bezienswaardigheden zijn het stadje zelf en het Zuiderzeemuseum. Fijne restaurants zijn Dubbel & Dwars en Pizzeria Da Renato

Zeilen via Hindeloopen

Hindeloopen, na Sloten is dit de kleinste stad van de Friese elf steden. Er wonen hier minder dan 900 inwoners! Echter, Hindeloopen is voorzien van een grote jachthaven dat pal aan het oude stadscentrum ligt. Wanneer je hier met een korte wandeling doorheen loopt kom je erachter dat ook Hindeloopen in het verleden goed geboerd heeft. Een uniek stadje dat elke zeiler een keer moet aan doen.

Zeilend via Makkum

Makkum heeft het allemaal. Een prachtig stadscentrum waar veel te doen is, een prachtig strand en een grote jachthaven. Doordat het ver van het strand nog steeds ondiep is, tot maximaal de heupen, is het erg veilig voor jonge kinderen en maakt het leren van windsurfen erg toegankelijk! Bovendien is het de uitvalsbasis naar het Wad. Vandaar dat wij deze plek niet overslaan tijdens de het flottielje zeilen.

Flottielje zeilen op de Waddenzee

Zodra iedereen hier klaar voor is gaan we door de sluizen bij Kornwerderzand. Hier komen we de Waddenzee op en beslissen we of we gelijk een oversteek naar een van de waddeneilanden maken of dat we bijvoorbeeld Harlingen nog aan doen. Wees gerust, er zal een uitgebreide briefing zijn zodra we dit unieke vaargebied opvaren. 

Zeilen naar Terschelling

Terschelling is of Texel zijn de eerste eilanden die we aandoen tijdens het flottielje zeilen in Nederland. Wat uniek is dat je bij Terschelling nagenoeg in het centrum van West-Terschelling aanmeert. De iconische Brandaris vuurtoren is goed te zien en het glooiende landschap achter de plaats maakt het een speciale plek. Je waant je echt in een andere wereld en je hebt zojuist met je eigen jacht de Waddenzee overgestoken. Wat een prachtige ervaring.

Zeilen naar Texel

Texel is het grootste eiland van de waddeneilanden. Het eiland leent zich perfect voor een mooie fietstocht aangezien het rijk is aan weiland, bos en duingebied. De haven ligt aan de oostkant van het eiland bij Oudeschild. Hierdoor ben je vlakbij Den Burg, het grootste dorp van het eiland. Vergeet niet om je te goed te doen aan een Texelse Skuumkoppe, dit is heerlijk bier, een bezoek aan de brouwerij is ook erg leuk. Neem de kinderen mee naar het vliegveld waar je veel mooie kisten kunt zien en, als je wil, uit een perfect functionerend vliegtuig kunt springen.

Foto's

Ga verder met boeking

Bel gerust tussen 09:00 en 19:00 uur
Scan de code